Do paměti dnešních čtyřicátníků a starších ročníků se Samantha zapsala coby dívka ze třetí stránky britského listu The Sun. Tam se polosvlečená objevovala od svých 16 let. Za raketový start do nebeských výšin mohla vděčit genetice, která jí obdařila ohromným poprsím, jež se taktak vešlo do záběru.

V pozdějších letech Foxová přiznala, že si prsa nechala pojistit. „Bylo to 500 tisíc liber za každé ňadro. Můj agent řekl: Pokud si kdejaká modelka nebo fotbalista můžou pojistit nohy, já můžu pojistit tvoje prsa!“ vzpomínala sexbomba.

Blondýnce se podařilo uspět i v hudebním světě. Písní Touch Me (I Want Your Body) z roku 1986 bořila světové žebříčky a stala se jednou z nejzbožňovanějších a nejfotografovanějších osob dekády. Její přednosti dokázaly prorazit i neproniknutelnou železnou oponu; Samanthin nahý snímek visel například ve skříňce hokejové legendy Jaromíra Jágra (49).

Zašlou slávu z osmdesátek se jí už nikdy nepodařilo znovu oprášit. V roce 2003 přiznala homosexuální orientaci, čímž přišla o podstatnou část především pánských fanoušků. O dva roky později vznikly její poslední fotografie nahoře bez. Ačkoliv stále koncertuje (v roce 2018 byla hostem 80’s Explosion párty v pražském Forum Karlín), neprodukuje novou hudbu a řadí se mezi tzv. one hit wonders neboli interprety s jedním hitem.

Samantha si loni měla brát svou dlouholetou partnerku Lindu Olsonovou (46). Kvůli pandemii koronaviru musely dámy plánovanou veselku odložit na neurčito.

VIDEO: Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Hegerové, který nechtěla! A proč zmizela Hüttnerová ze Slunečné Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
42 fotografií