Z Ivky z MasterChefa vyzařuje stále pozitivní energie. A to i přesto, že se už dříve svěřila, že se její manželství s otcem synů Kvida a Huga stalo spíše noční můrou, ze které nebylo jiné cesty ven než narychlo utéct. O to obdivuhodnější je, co všechno jako matka samoživitelka dokázala.

Ivka se může pyšnit čtvrtým místem v kuchařské soutěži MasterChef, takže umí nejen péct, ale i úžasně vařit, vychovala dva sympatické syny, kteří jsou čerstvě v pubertálním věku, díky zálibě ve zdravém životním stylu a fitness je samý sval a v neposlední řadě si po soutěži splnila sen a otevřela si vlastní cukrářskou provozovnu, kde každý všední den maká jako šroub, protože zakázek má takřka nad hlavu.

Její cesta ke snu byla nicméně opravdu trnitá. Jak se vlastně dostala ke cukrařině, ve které vyniká zejména pečením chutově i na oko dokonalých dortů, které vypadají spíše jako umělecká díla? „Dorty peču 13 let. To, kde jsem je opravdu dřina třinácti let. Začínala na mateřské. Byl to masakrrrrr. Dlouhé noci, rána... to jsem ani nespala. Mnohdy se ex vracel z hospody k ránu, děti se budily a já dodělávala dort... Kdybyste jen tušili, čím vším jsem si musela projít, abych byla tady,“ prozradila na instagramu Ivka začátky své trnité cesty s tím, že by možná její příběh vydal i na knihu.

Manžel, který jí měl v té době být oporou, protože se nejen starala o malé děti, ale navíc se sama nepřetržitě zdokonalovala v cukrářském řemesle, jí naopak házel klacky pod nohy. Čas trávený v hospodě mu byl milejší než jeho rodina, a tak si s ambiciózní Ivkou jaksi nerozuměli. Po mnohých neshodách tak byla nucena udělat radikální rozhodnutí a s dětmi po pěti letech manželství ze společného domova doslova utekla, jak píše, jen s pěti švestkami, aby začala nový život úplně od začátku.

VIDEO: Upekla narozeninový dort pro Karlose, ten ani neochutnal. Proč?

Video
Video se připravuje ...

Upekla narozeninový dort pro Karlose, ten ani neochutnal. Proč? Videohub

Aby toho příkoří nebylo málo, manžel se jí rozhodl pomstít. „Udával mě na soud, že dělám dorty načerno, a já si musela udělat živnost,“ svěřila se fanouškům Ivka, jak oficiálně začala její „sladká kariéra“. První potahovaný dort upekla pro svého syna Kvida. A tak i to zlé se může časem ukázat, že je pro něco dobré...

Fotogalerie
31 fotografií