„Musím si to do aukce ještě pořádně promyslet a nějakou takovou nadaci, která bojuje proti násilí páchanému na seniorech, najít,“ říká Alice, která s Karlem udržovala milenecký poměr 35 let. Dokonce i poté, co se on oženil a ona se provdala za swingaře Ondřeje Havelku (62).

Bez odpovědi

Na otázku, proč chce pomáhat zrovna týraným seniorům, neodpověděla. Možná je to ale vzkaz vetkaný mezi řádky a namířený na Ivanu Gottovou (42). Inspirovat ji k němu mohly třeba stesky vyřčené už řadou známých lidí (mj. dcerou Dominikou, Milanem Drobným, přáteli z Německa...), že Gottová svého o takřka dvě generace staršího manžela odstřihla od všech přátel.

Dobře známo je i to, že mu řídí pracovní život, kontroluje finance a majetky. A konečně i za milostnou romancí Kovácsové a Slavíka udělalo ráznou tečku manželčino jasně vyřčené ultimátum...

Jak to bude se seniory, se tedy ještě uvidí. To, že část z výtěžku prodeje obrazu půjde klinice profesora Marka Trněného (58), který zpěvákovi zachránil život, když bojoval s rakovinou mízních uzlin, je ale naprosto jisté.

„Lékaři Karlovi prodloužili život, aby mohl dál rozdávat radost svým fanouškům a dětem. Takže teď by se jim to alespoň trochu nějak vrátilo zpět. Já osobně jsem moc vděčná, že tu Karel pořád mezi námi je,“ říká Kovácsová. „Ten obraz vlastně může být nositelem radosti donekonečna. Mně svého času přinesl radost, teď ji přinese někomu jinému,“ dodává Gottova múza.

Slavík už visí mezi mistry!

Plátno z roku 2004 s názvem Oldřich Nový a Anny Ondráková už teď visí v Galerii Kodl na Národní třídě, kde od pondělka proběhne předaukční výstava. Gott se tak ocitl ve společnosti takových umělců, jako je Brožík, Filla, Kupka či Zrzavý. Předaukční výstava 250 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přesahující 100 milionů korun bude zakončena aukcí na pražském Žofíně 2. prosince. Slavíkův obraz s vyvolávací cenou 250 000 Kč se bude dražit jako jedenáctý.

VIDEO: Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený?

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený? Kateřina Štíchová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií